Кој се влезе во Советите во соседните Општини

Петар Печков


ДИК го објави конечните резултати за соседните општини.  

Во Општина Лозово градоначалник е Ацо Велковски од СДСМ. Таму мнозинство во  Советот има коалицијата од ВМРО-ДПМНЕ со 4 советника, коалицијата на СДСМ со 3 и по еден Народното движење за Македонија и Движење за национално единство на Турците.  Или поединечно составот е следен:
         
            КОАЛИЦИЈА ВМРО-ДПМНЕ
1.    Сања Јовановска
2.    Ласте Трајчев
3.    Орданчо Вучковски
4.    Влатко Стојановски
 
          КОАЛИЦИЈА  СДСМ
1. Горанчо Петрев
2. Валентина Атанасова
3. Душан Ѓоргиев

        ДВИЖЕЊЕ ЗА  НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО НА ТРУЦИТЕ
1.Исмаил Абдиов

НАРОДНО ДВИЖЕЊЕ ЗА МАКЕДОНИЈА   
1.Милорад Миташев


Во Општина Градско ќе има втор круг на гласање за градоначалник  во кој учествуваат:    Жанета Чаушевска од ВМРО-ДПМНЕ и Роберт Бешовски од СДСМ. Таму  мнозинство во Советот има коалицијата од СДСМ  со 4 советника, коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ има  3 и двајца од независната листа .  Или поединечно составот е следен:

                 КОАЛИЦИЈА СДСМ
1. Александар Јорданов
2. Ацо Малчев
3. Снежана Финаева
4. Мендерес Тутиќ

            КОАЛИЦИЈА ВМРО-ДПМНЕ
1.Виолета Малчева
2.Димче Петров
3.Драги Тричковски

             Група избирачи
1.Иванче Иванов
2.Гордана Христова

Во Општина Чашка ќе има втор круг на гласање за градоначалник  во кој учествуваат:    Горанчо Пановски од Народното движење за Македонија  и Горан Стојановски  од СДСМ. Таму мнозинство во   Советот  има коалицијата од СДСМ  со 4 советника, коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ има  3 и  по двајца од  ДУИ и од коалицијата за Подобра иднина.  Или поединечно составот е следен:

       КОАЛИЦИЈА СДСМ
1.ИБРАИМ ИСМАИЛОСКИ
2.БОРЧЕ АНЃЕЛОВСКИ
3.ЖАКЛИНА ПОСТОЛОВСКА
4.РУШИТ САДИКОВ

         КОАЛИЦИЈА ВМРО-ДПМНЕ
1.ГОРАН СТОЈАНОВСКИ
2.КАМЕ МИРЧЕВСКИ
3.ЕЛИЗАБЕТА ДОЈЧИНОВСКА

            КОАЛИЦИЈА ЗАЕДНО, ЗА ПОДОБРА ИДНИНА
1.ФЕМИХ БЕЈЛУРОВ
2.ХАЛИТ ФЕРАТОВ

            ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА
1.РАМАДАН АМЗОВ
2.МУАМЕД АХМЕДОВ

loading...

Поврзани »

loading...

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

На што ќе се греете зимава?

  • огревно дрво
  • пелети
  • нафта
  • ќумур
  • електирична енергија
Резултати