Заврши уредувањето на улиците во селaта Мамутчево Чолошево

Петар Печков

Деновиве во две велешки села Чолошево и Мамутчево,  заврши проектот ,,Реконструкција  на улици,,.  Од локалната власт задоволни  што  етапно го решаваат проблемот со инфраструктура во селата во  Општината. Најавувaат дека во наредниот  период ќе продолжат со градежните активности.   

Во село Мамутчево вредноста на проектот изнесува шест милиони денари. Реконструирани се седум улици во ова населено место. Вкупната должина на улиците е 1007 метри.  Две улици во должина од 375 метри, лоцирани во центарот, се асфалтирани, останатите пет во должина од 632 метри се бетонирани.

Асфалтирани се сите улици во село Чолошево. Во рамки на проектот кој изнесува шест милиони денари, асфалтирани се сите улици во населеното место, со вкупна површина од 1062 метри.  Финансиските средства за реализација на проектот се од ЕУ, администрирани според правилата на Светска банка. 

Општинскиот СДСМ реагираше на изработката  на  улиците во село Мамутчево.,,Поради тоа што улицата и тротоарите се лошо проектирани,  при секој пообилен дожд, на неколку локации станбените куќи се поплавуваат од атмосферските води. Поради лошата изведба и немањето рабници на улицата, неколку куќи од ова село  се под директна закана од поплави,, стои во реакцијата на партијата.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com