Промовиран 20-тиот број на списанието Велес

Петар Печков

Друштвото на писатели ,,Коста Солев,, го промовираше 20-тото издание на списанието ,,Велес,,.  Настанот се одржа во Ликовниот салон. Во овој број од списанието има отпечатено 23 текста. 

Списанието е карактеристично по тоа што единствената тема која ги спојува авторите е темата, а тоа е Велес и велешани. Во овој број има повеќе книжевни студии,  летопис за книжевни објави, велешки духовен архив. Станува збор  за списание кое има свое место и пошироко од границите на државата. Ниту една национална литература не може да опстојува без  книжевните списанија, тие се барометар на катадневието на една национална литература - рече проф д-р. Васил Тоциновски.        

Првиот број на ова книжевно списание ,,Велес,,, беше издаден во 1997-а година и опстојува до денес.   Издавач е   Клубот на писатели од Велес ,,Коста Солев,,. 

Поврзани »

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен сончев термален и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен сончев термален колектор за 2020 година Детали

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен велосипед и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен велосипед за 2020 година Детали

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

  • гледам тв
  • гледам серии на интернет
  • слушам музика
  • читам книга
  • играм игри, карти
  • разговарам на телефон
Резултати